L'offre d'emploi n'est plus en ligne ... Rechercher d'autres offres d'emploi.

Business Intelligence Specialist - DE LIJN

Mechelen

Business Intelligence Specialist

 

De Lijn wil een oplossing zijn voor de mobiliteit van de toekomst. Werken bij De Lijn is daarom meer dan een gewone job. Samen met 7.500 collega’s maken we Vlaanderen leefbaar en bereikbaar. Want een betere mobiliteit in Vlaanderen is voor iedereen belangrijk. Ook jij kan hier een sleutelrol in spelen. Bij ons kom je terecht in een gezond bedrijf dat constant in beweging is en dat oog heeft voor de noden van zijn werknemers.

 

Functieomschrijving

 

Als Deskundige Business Intelligence kom je terecht in het Business Intelligence Competence Center van De lijn. Deze afdeling staat in voor de uitbouw en het beheer van alle applicaties, technologieën en methodologieën met betrekking tot beleidsrapporteringPerformance Management en geavanceerde analyses.

 

Hiervoor wordt gebruik gemaakt van:

  • Netezza Datawarehouse
  • Datastage (Kimball methodologie)
  • TM1 Planning Analytics
  • Cognos, Tableau of Webi
  • R en Python
     

Jouw rol als Deskundige Business intelligence is tweeledig.

 

Enerzijds sta je in voor:

 

Een combinatie van het analyseren van beschikbare data, rapportering en analytics en het adviseren van de hele organisatie m.b.t. het gebruik ervan.

 

En anderzijds ben je verantwoordelijk voor het modelleren bouwen onderhouden en monitoren van de goede werking van het Enterprise Datawarehouse, de beleids/management rapportering, de Corporate Performance Management toepassingen en de Advanced Analytics/Data-Science toepassingen.

 

In dit hele gegeven is ook interne PR en communicatie een cruciale factor. Je komt door de aard van de job in contact met mensen uit de hele organisatie.

 

Je komt terecht in een team met 4 directe collega’s die elk hun eigen rol en specialisatie hebben. Je wordt door je collega’s en leidinggevende begeleid maar je zal ook via een mentor opgeleid worden tot je zelfstandig inzetbaar bent.

 

Functieprofiel

Als Deskundige Business Intelligence ben je iemand die ervan houdt complexe vraagstukken aan te pakken. Je bent proactief en geïnteresseerd in de nieuwste trends binnen de wereld van Big Data.

  • Je hebt een sterke analytische kennis 
  • Je hebt een goede kennis van Business Intelligence concepten als ETL, OLAP, Datawarehousing, Dashboarding en Predictive Analytics.
  • Je neemt initiatief en bent sterk resultaatgericht
  • Je denkt actief mee met de business naar wat onze organisatie drijft
  • Je communiceert adviezen op gepaste wijze naar collega’s doorheen de organisatie
  • Je kan vloeiend Nederlands lezen, spreken en schrijven
  • Je beschikt over een master diploma (of aantoonbare gelijkwaardige ervaring)

     

 Interesse?

Solliciteer online via https://jobs.delijn.be/job/Business-Intelligence-Specialist/519519402/

 

Bij De Lijn kijken we naar competenties en bieden we gelijke kansen aan iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, seksuele geaardheid, etnische afkomst of nationaliteit.