L'offre d'emploi n'est plus en ligne ... Rechercher d'autres offres d'emploi.

Software License Manager - Argenta

Antwerpen

Software License Manager

JIJ ZORGT MEE VOOR EEN EFFICIËNT EN COMPLIANT SOFTWAREGEBRUIK
 

Wie zijn wij?

Argenta is een bank- en verzekeringsgroep die in België, Nederland en Luxemburg actief is. Wij bieden spaar- en beleggingsproducten, kredieten en verzekeringen aan en richten ons daarbij vooral op gezinnen. Wij werken met een uitgebreid netwerk van zelfstandige kantoorhouders. Vandaag zijn we de op vier na grootste bank in België.


Wat ga je doen?

Als Software License Manager maak je deel uit van het Infrastructure & Operations Services team van Argenta en ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van Argenta’s softwarelicentiebeleid en –processen. Zo garandeer je dat de organisatie over het meest (kosten)efficiënte licentiemodel beschikt, dat we voldoen aan de geldende wetten en regels en dat de nodige licenties ter ondersteuning van de bedrijfsvoering aanwezig zijn.

Je ontwikkelt een beleid en processen om een overmatig of ongerechtvaardigd softwaregebruik te vermijden. Daarnaast stel je een softwarelicentie managementproces op dat je tevens gaat onderhouden en uitdragen binnen de Argenta-organisatie. Je bewaakt het beleid en de richtlijnen voor softwaregebruik om te garanderen dat alle softwarelicentie-overeenkomsten en copyright-wetgeving nageleefd worden. Zo ga je onder andere audits uitvoeren om mogelijke verschillen tussen de geïmplementeerde en de gelicentieerde software op te sporen. Je houdt toezicht op de aankoop en implementatie van softwarelicenties en assisteert bij het opstellen van licentie- en bijbehorende onderhoudsovereenkomsten in overeenstemming met het geplande gebruik (en budget) van Argenta. Je vertegenwoordigt Argenta bij beroepsverenigingen en gebruikersgroepen en organiseert regelmatig overleg met vendor management en procurement. Verder onderhoud je een open samenwerkingsverband met grote software-uitgevers, onderhandel je over de SLA’s en formuleer je aanbevelingen om de licentiekosten te reduceren. Tenslotte draag je zorg voor het verzamelen, analyseren en beschikbaar stellen van relevante gegevens en bouw je mee aan de interne rapportering om tot een betere cost-risk-benefit besluitvorming te komen met betrekking tot softwarelicenties.
 

Wat verwachten wij van jou?

  • Een masterdiploma in Informatica of gelijkwaardig door ervaring;
  • 5 tot 7 jaar ervaring in een vergelijkbare functie in de bancaire- en/of verzekeringssector;
  • Ervaring met softwarelicentiebeleid (kunnen opstellen en onderhouden van een softwarelicentie managementproces);
  • Kennis van licentiebeheermethoden, -processen, -technologieën, -tools en best practices;
  • Kunnen opvolgen en bijstellen van Compliance-regels en Risk-rapporten;
  • Een kritische en analytische ingesteldheid om zelfstandig een oordeel te kunnen vormen;
  • Goede communicatieve en organisatorische vaardigheden;
  • Sterk in stakeholdermanagement;
  • Cijfermatig sterk waarbij een detaillistische, nauwkeurige instelling vereist is;
  • Je bent stressbestendig, assertief en vastberaden om weerstand om te buigen naar oplossingen en gedragenheid.
     

Wat bieden wij?

  • Een functie met veel verantwoordelijkheid, autonomie en ontplooiingskansen binnen een breed werkdomein;
  • Een tewerkstelling bij een groeiend en dynamisch bedrijf in Antwerpen;
  • Een prettige werksfeer in een team dat successen viert en ervaringen deelt;
  • Een goede balans tussen werk en privé door onder andere flexibele werktijden;
  • Een contract van onbepaalde duur;
  • Een marktconform salaris aangevuld met aantrekkelijke extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, de mogelijkheid om in te schrijven op ons cafetariaplan, 30 verlofdagen,…
     

Wie contacteren?

Ben jij de persoon die we zoeken? Solliciteer dan snel online! Met vragen kun je terecht bij Menoodj Bharatsingh via jobs@argenta.be.